enfrdeitptrues

        

.      plakat 2019                                                                                                                 

       

   

Informacije  

   

Login Form  

   

 

27. IZLOŽBA DRUŠTVA UZGAJIVAČA « MOSLAVINA « KUTINA

 

27. međugradska izložba malih životinja održana je u periodu od 13.01. do 15.01.2017.godine u Pučkom domu u ulici Stjepana Radića. Pojava ptičje gripe stvorila je određene probleme i neizvjesnost oko organizacije izložbe, koju smo u kratkom roku vrlo uspješno organizirali.

Medijski pokrovitelji izložbe bili su Radio Moslavina i Nezavisna televizija. Glavni pokrovitelj izložbe Grad Kutina odobrio je besplatno korištenje sale u Pučkom domu te financijsku pomoć u organizaciji izložbe.

Ostali sponzori svojim donacijama pomogli su nam u prikupljanju tombola, hrane za izložene eksponate,  kupnji nagrada za nagrađivane eksponate te štampanju plakata i diploma.

Veliki broj članova Društva aktivno je sudjelovalo u organizaciji izložbe. Ocjenjivanje izložbenih primjeraka  golubova, ptica, peradi i kunića održano je u petak prijepodne.

Suci za golubove bili su  Željko Šerepac, Saša Miljanović i Zdravko Tomljenović. Izložene eksponate peradi ocijenio je Dražen Biličić. Sudac za ptice bio je Stanko Kovačević, a sudac za kuniće Zvonko Kalabek, 12 primjeraka zamorčića ocijenio je Ljubinko Duvandžija-Aco. Nitko od izlagača koji su izlagali na izložbi, nije imao primjedbe na suđenje.

Za vrijeme ocjenjivanja malih životinja izložbu je posjetilo više od sto mališana iz dječjih vrtića s područja Grada Kutine koji su pokazali veliko zanimanje za pojedine životinje te postavljali razna pitanja na koja smo im uz pomoć teta iz vrtića davali odgovore.

 

Organizirani posjet izložbi djece iz dječjih vrtića s područja Grada Kutine

 

          Tridesetak članova društva i nekoliko sponzora prisustvovali su otvaranju izložbe  koju je svečano otvorio gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić. Pohvalio je aktivnost našeg Društva te obećao daljnju suradnju i pomoć prema mogućnostima Grada Kutine. 

 

 

Gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić prilikom svečanog otvaranja izložbe

 

Loše vremenske prilike sa obilnim snijegom u petak umanjile su očekivani posjet izložbi. Izložbu je posjetilo više od 500 odraslih i oko 700 djece. U nedjelju je bio vrlo veliki odaziv uzgajivača koji su nudili veliki broj životinja na prodaju i razmjenu.

 

Sudionica farme Akica Šadek  s posjetiocima tradicionalnog sajma malih životinja

 

Na izložbi je svoje eksponate izložio 61 izlagač iz 7 županija. Najviše izlagača je bilo iz našeg Društva, zatim iz Virovitice, Pitomače, Požege, Bizovca, Bjelovara, Zagreba, Ivanić Grada, Siska, Gline, Novske, Daruvara i Garešnice. Na izložbi su izložena 253 eksponata golubova u 24 rase, 64 eksponata kunića u 13 rasa, 108 eksponata peradi u 22 pasmine, 46 eksponata ptica u 7 vrsti i 12 zamorčića. Posebno zanimanje najmlađe publike privuklo je 12 izloženih zamorčića. Na izložbi je izložen i Onagadori, čiji je rep kod pijetla bio preko dva metra dužine.

Nagradu „Šampion“ kod golubova dobili su:

mađarski domaći golub – Elemir Baus, pomeranski gušan – Josip Šmidt u dvije boje, Francek Mudrinjak i Siniša Bertović, obrnuto krilni gušan – Željko Botinčan, pismonoša – Krunoslav Ljevar, slavonski gačan – Nikola Vlahović, engleski veliki gušan - Slavko Mihalić u dvije boje,  mađarska čirka – Ratko Kuhinek, norvić gušan – Željko Nožarić i Francek Mudrinjak u dvije boje, engleski patuljasti gušan – Stjepan Mesić, volgovski golub –Boris Lučan, dalmatinska zimovka – Filip Filjak, periker – Miroslav Božiček i Boris Lučan, kovrčavi golub – Ratko Štibrić, indijski paunaš – Marin Žnidarić, paunaš – Zdenko Glavaš, Ivan Turković i Boris Lučan, kineski golub – Ratko Štibrić, kineska mevica – Marijo Majer, arapski bubnjar – Nikola Vlahović, sisački prevrtač – Dejan Miljanović, podni prevrtač – Marijo Majer, budimpeštanski visokoletač – Petar Despetović, rostovski ukrasni letač – Dorotea Vinković, i santineta – Zlatko Ivančić.

Nagradu „Šampion“ kod kunića dobili su:

 orijaš – Denis Zelenbrz, ovnoliki kunić – Zdravko Banović, velika činćila – Adolf Ringel, veliki srebrni kunić – Ljubinko Duvandžija, bečki bijeli kunić – Željko Živica, bečki plavi kunić – Željko Marušić, hrvatski veliki opaljeni kunić – Nenad Filjak, rhen kunić – Thomas Wagner.

Nagradu „Šampion“ kod peradi dobili su:

new hempshire – Josip Kanižaj, wyandotte – Zlatko Ivančić, perlinka – Katarina Poljan, domaća patka – Ankica Šadek, wyandotte patuljasta – Željko Gagula, hrvatska patuljasta kokoš – Saša Miljanović, bantam – Miroslav Radović, šabo patuljasti – Željko Gagula i serama – Ljubinko Duvandžija.

 

Wyandotta dobitnik nagrade Šampion, vlasnika Ivančić Zlatka

 

Nagradu „Šampion“ kod ptica dobili su:

tigrica – Ivan Moguš i Josip Majdandžić, nimfa – Ivan Herceg, pjevajući papagaj – Ivan Herceg, rozela – Drago Svilković, japanske prepelice – Eduard Znika i nubijska grlica – Zlatko Zajc.

               Nagradu „ Šampion „ kod zamorčića dobili su Dražen Biličić i Antonio Šarić.

Nagradu organizatora za golubove dobio je Branislav Tramošljanin i Zdenko Lacković, za kuniće Željko Oberling i Stanko Kovačević, za perad Josip Borić, Tatjana Šijanski, Željko Plantosar, Darko Pleše i Ivan Poljan, za ptice Stanko Kovačević.

Najbolje ocijenjeni golub na izložbi s 97 bodova bio je pomeranski gušan našeg člana Franceka Mudrinjaka. Posebno zadovoljstvo bilo nam je sudjelovanje gospođe Ankice Šadek, sudionice farme iz Novigrada Podravskog koja je izložila domaće patke.

 

 

Pomeranski gušan, vlasnika Franceka Mudrinjaka – najbolje ocijenjeni golub na izložbi

 

Nagrade izlagačima podijelili su predsjednik Društva Josip Borić i tajnik Društva Željko Marušić. Uz zahvalu na sudjelovanju, svi učesnici su pozvani na 28. izložbu u 2018. godini.

 

Predsjednik Društva Josip Borić prilikom dodjele nagrade Ankici Šadek

 

Društvo se zahvaljuje svim sponzorima koji su u vidu donacije za tombolu i hrane za životinje tijekom izložbe pomogli u organizaciji izložbe. Veći sponzori izložbe bili su Euroherc osiguranje, MIP Sisak, Veterinarska stanica Kutina, Radio Moslavina, Promigo, Boma-Vet, Valipile, Rukavina Promet, tiskara Gratis, Barun promet, Kidia, Baranček limarija i drugi.

 

Vodstvo Društva s predstavnicima mjesnog odbora

 

 

 

Izložbu je tijekom tri dana posjetilo 500 odraslih posjetitelja i oko 700 mališana koji su imali besplatan ulaz. U 140 brojeva tombole imali smo oko pedesetak malih životinja i veliki broj vrijednih nagrada što je bila velika radost za male posjetitelje. Ponuda malih životinja i hrane za male ljubimce na sajmu koji je održan u nedjelju bila je raznolika, tako da je svatko mogao pronaći nešto za sebe. 

 

Članovi Društva Bjelovar s osvojenim nagradama za izložene eksponate

 

Na kraju izložbe svi smo bili zadovoljni kvalitetom izloženih životinja, odazivom uzgajivača, kao i s posjetom građana Kutine i okolice.

   
© Društvo uzgajivača malih životinja "Moslavina" Kutina
google-site-verification: googlee2b53e7b5a900ff9.html