DRUŠTVO UZGAJIVAČA “MOSLAVINA” KUTINA ORGANIZIRA 30. MEĐUŽUPANIJSKU IZLOŽBU I 8. SPECIJALKU SISAČKOG PREVRTAČA

 

 

   

Pretraživanje  

   

Postani član Udruge  

   


   

Hranilica za ptice

( 10 Votes ) 
User Rating:  / 10
PoorBest 
Details

Hranilica za ptice

Hranilicu za ptice napravite vrlo jednostavno prema priloženom crtežu.Radi različitosti materijala kojeg svako od nas ima dimenzije hranilice se mogu razlikovati u debljini materijala i dimenzijama same hranilice.Sve dimenzije su u milimetrima.

Simetralu rupa ( dubine 15mm ) na podnici  prilagodite dimenzijama cijevi za spremanje sijemenki koju imate ili ste kupili, tako da cijev dobro nasijeda na nosače.Debljina podnice bi trebala iznositi oko 20mm.

Bočne stranice ( debljine oko 20mm ) napravite prema priloženom crtežu i pričvrstite na podnicu.

Krov ( debljine ko 20mm ) prilagodite eventualnim promjenama dimaenzija podnice ili napravite prema priloženom crtežu, te ga nakon premazivanja zaštitnim premazom i izrezivanja provrta za cijev obložite s šindrom.

Na cijevi za čuvanje sijemenki napravite poklopac od drveta tako da promjer polovice poklopca bude manji od promjera cijevi, a promjer druge polovice poklopca bude za približno 10mm veći od promjera cijevi.

Nakon izrade drvo premažite premazom za drvo, izlaz cijevi iz krova silikonirajte silikonom, te kućicu postavite na mijesto zaštićeno od grabežjlivaca.

 

 

 

 

 

   

AddThis     

Etarget     

Marketagent     
© Društvo uzgajivača malih životinja "Moslavina" Kutina