DRUŠTVO UZGAJIVAČA “MOSLAVINA” KUTINA ORGANIZIRA 30. MEĐUŽUPANIJSKU IZLOŽBU I 8. SPECIJALKU SISAČKOG PREVRTAČA

 

 

   

Plimutrok

( 5 Votes ) 
User Rating:  / 5
PoorBest 
Details

Dugačak, širok i nizak trup. Vrat je jak i vertikalan. Leđna linija je široka, malo se uzdiže i produžava se bez prekida do vrha repa. To su važne osobine oblika za ocjenu. Rep pijetla je širok i srednje kratak sa puno perja.U donju liniju pripadaju nisko držeća, široka i okrugla prsa i dobro popunjen trbuh. Butovi su mu srednje dužine, ali ne smiju biti sa puno perja. Noge su srednje dužine i žute boje. U usporedbi sa velikim trupom glava im izgleda mala. Krijesta im je jednostavna i ne smije biti velika. Ušne minđuše su crvene. Vratna krijesta ima duguljastu formu. Boja očiju je vatreno žuta do crvene.
Prugaste grahoraste kokoši imaju fine crtice, na svakom peru koje se ravnomerno menjaju više puta crno i oštro oslikane sa finim plavo-graohorastim poprečnim crticama.Kod pijetla su jednake širine, a kod kokoši gledano u cijelosti, crtice su šire i nešto tamnije crne boje. Kraj širine pera treba biti crn, a donja lepeza samog pera treba biti vidljiva.

Jaja su relativno velike težine.Nosivost na godišnjoj razini je dobra, meso je dobre kvalitete. Po svojim kvalitetama poznati su u cijelom svijetu. Dobro podnose sve klimatske uslove.

 

Težina: pijetao 3 do 3,5 kg,

             kokoš  2,5 do 3 kg

Dimenzije prstena: pijetao 22, kokoš 20
Jaje za nasad: 55 g
Boja ljuske jajeta: tamno žuta

   

Uzgajivač peradi

Plimutrok

Josip Mihelčić

Z. Sever 3, Popovača

Mob.: 098 9397 500

   

AddThis     

Etarget     

Marketagent     
© Društvo uzgajivača malih životinja "Moslavina" Kutina