DRUŠTVO UZGAJIVAČA “MOSLAVINA” KUTINA ORGANIZIRA 30. MEĐUŽUPANIJSKU IZLOŽBU I 8. SPECIJALKU SISAČKOG PREVRTAČA

 

 

   

Pretraživanje  

   

Etarget *     


   

        

        Josip Mihelčić član je Društva uzgajivača malih životinja "Moslavina" Kutina od osnutka Društva 1980. godine. Uzgojem malih životinja bavi se od svoje 12-te godine, te kao član Društva izlaže svoje životinje na izložbama malih životinja diljem Hrvatske. Na svom imanju u Popovači ima više vrsta ukrasne peradi i ptica, te ih u suradnji s veterinarskom stanicom redovito tretira protiv bolesti i nametnika.

   

                                 Kokoši Australorp na imanju Josipa Mihelčića


 

                      Na svom imanju Josip Mihelčić uzgaja mnoge vrste peradi i ptica

       Domaća guska ima nisko, zdepasto tijelo,    malu glavu, širok vrat i kratke noge. Glava je  mala u odnosu na tijelo, kljun je narandžasto-  crvene boje, trouglastog oblika. Perje je bijelo,  sivoplavo, bijelosivo i sivo. Pari se 1. Ili 2.  mjesecu i snese od 10 do 15 jaja. Tjelesna  masa kreće se od 4 do 6 kg.

 

     Australorp kokoš, brzo rastuća, rano zrela, robusna, kombiniranih svojstava, srednje teška pasmina, tražena zbog dobre iskoristivosti mesa i visoke nesivosti 200 jaja sa svijetlo smeđom ljuskom;najmanje težine jaja za nasad 55g. 

 

     Barabant spada u veće papagaje imajući u  vidu njegovu veličinu koja se kreće između  35-40cm. Polnu zrelost postiže posle dve  godine starosti, kada i razlika u polovima  postaje izražajna.

     Mali Aleksandar, veličina im je otprilike 40tak centimetara, od čega gotovo polovina odlazi na njihov izrazito dug rep, koji je jedan od najprepoznatljivijih karakteristika ove vrste. 

   

Josip Mihelčić s predsjednikom Društva Josipom Borićem i tajnikom Željkom Marušićem na svom imanju u Popovači

   

Galerija fotografija  

 

Patuljasta kokinkina


 

Zlatni fazan


 

 Ukrasna patka


Tigrica


 

Ukrasne patke


 

Fisher papiga


 

Volijera za papige


 

   

AddThis     

Marketagent     
© Društvo uzgajivača malih životinja "Moslavina" Kutina