DRUŠTVO UZGAJIVAČA “MOSLAVINA” KUTINA ORGANIZIRA 30. MEĐUŽUPANIJSKU IZLOŽBU I 8. SPECIJALKU SISAČKOG PREVRTAČA

 

 

   

Pretraživanje  

   

Postani član Udruge  

   

Povoljno prodajem golubove:
Engleske Velike Gušane,
Paunaše i Perikere
Stijepan Mesić
G.Gračenica
Zagrebačka 100
Tel.:044 657100

   


   

   

Engleski veliki gušan

( 1 Vote ) 
User Rating:  / 1
PoorBest 
Details

 

Glava - Glava je u odnosu na veličinu tijela mala, glatka, zaobljena, a čelo umjereno visoko. Oči su kod bijelih primjeraka tame, a kod ostalih boja narančaste. Obočnice su uske i u skladu sa bojom perja. Kljun je dugačak i razmjerno snažan. Kod crnih i plavo srcastih je tamne, a kod ostalih svjetlije boje. Nosnice su male, kratke i bijele.
 Vrat - što duži, a napuhana guša ima kuglast oblik. Od zatiljka do pleća je jednakomjerno zaokružena, a kod prsa i ramena izrazito izbočena.
 Prsa - Prsa su dugačka , izbočena i okrugla. Prsna kost treba biti izbočena i dobro pokrivena perjem.  

 Trbuh je razmjerno dug i uzak.
 Leđa -duga, uska i strmo padaju s crtom repa. 
 Krila -duga, uska i položena na repu,bez križanja. 
 Rep - Rep je uzak, jednolično širok i uzdignut pod kutom od 15 stupnjeva.  

Noge - ravne, duge i neznatno savijene u koljenom zglobu. U svojem gornjem dijelu od prsiju do pete trebaju biti tijesno postavljene jedna uz drugu. Od pete do prsiju trebaju biti razmaknute toliko da se nutarnji prsti međusobno ne križaju. Bedra su nešto izbočena i zajedno sa nogama glatko operjana s relativno dugim perjem koje treba lijepo prilijegati uz kožu.U donjem dijelu nogu oko prstiju perje smije biti dugo do 5cm. Svi prsti i nokti trebaju biti prekriveni s perjem. 

 Perje -Usko naliježe, tako da naglašava vitko i elegantno tijelo. 
 Uzgajaju se kao jednobojni bijeli, te srcasti u plavoj, crveno, žutoj, crnoj, blijedoplavoj, blijedocrvenoj i blijedožutoj boji. Poželjno je da boje budu čiste. Kod srcastih su donji dio tijela (prsa, trbuh, noge) i duga letna pera na krilima bijele boje, pri čemu su prsa i trbuh od osnovne boje odvojeni ravnom linijom. Osim toga, preko sredine vrata se nalazi bijela linija u obliku polumjeseca, a pruža se od oka do oka i ne prelazi preko ušiju i vrata. Kod golubova svih boja na krilima ispod ramena nalazi se bijela šara, a sastoji se od približno 7 bijelih pera i predstavlja tzv. Krilne ružice. Kod crnih, plavih i blijedoplavih srcastih je rep obojen, a kod ostalih obojenosti je svijetle ili bijele boje.
 Češće uzgojne greške su: masivan, širok i težak trup, prekratak prednji dio trupa, niske i široko postavljene noge, x noge, u donjem dijelu previše razmaknute noge, prejako ili premalo operjale noge, nepravilan oblik guše, nepravilna boja očiju, dug rep i neodgovarajuća boja tijela.
 Veličina  prstena:10

   

AddThis     

Etarget     

Marketagent     
© Društvo uzgajivača malih životinja "Moslavina" Kutina