DRUŠTVO UZGAJIVAČA “MOSLAVINA” KUTINA ORGANIZIRA 30. MEĐUŽUPANIJSKU IZLOŽBU I 8. SPECIJALKU SISAČKOG PREVRTAČA

 

 

   

Pretraživanje  

   

AddThis *     


   

Izvješće o radu društva za 2011 god.

( 0 Votes ) 
User Rating:  / 0
PoorBest 

IZVJEŠĆE O RADU DRUŠTVA UZGAJIVAČA « MOSLAVINA « 

KUTINA ZA 2011. GODINU

 

     Sa radom društva u 2011. godini možemo biti zadovoljni. Kao i svake godine osigurali smo i nabavili prstene za ptice i perad u dovoljnim količinama. Nabavljeno je oko 1400 prstena. Isti ti članovi društva dobivaju redovito časopis Mali uzgajatelj kojeg izdaje Hrvatski Savez za male životinje.

    Ove godine naši članovi posjetili su nekoliko međunarodnih izložbi koje su održane u Austriji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i Češkoj Republici. Od domaćih izložbi trebamo izdvojiti Državnu izložbu u Bjelovaru gdje su naši članovi osvojili Šampionske nagrade. Na Međugradskim izložbama bili smo aktivni učesnici sa dosta nagrada i to u: Daruvaru, Novskoj, Virovitici, Velikoj Gorici, Ivanić Gradu. Na izložbama izvan Kutine nastupali su: Marušić Željko, Sušić Omer, Herceg Ivan, Mihelčić Josip, Božiček Miroslav, Lacković Zdenko, Štibrić Ratko,Ivančić Zlatko, Kiš Danijel, Marinković Dejan, Avirović Tihomir a ostali članovi pokazali su svoje eksponate na našoj 22. izložbi u Kutini.

     Prošle godine održali smo osam sastanaka Upravnog odbora pa je i naša izložba bolje organizirana. To je bila 22. izložba održana od 20. 02. do 22.02.2112. godine. Na izložbi su izlagali članovi iz šest Županija ukupno 41 izlagač. Izloženo je 183 golubova, 44 kunića, 64 peradi i 39 ptica. Podijeljeno je ukupno 48 nagrada « Šampion » i 12 nagrada organizatora. Uz pomoć Radio Moslavine, NETa i Večernjeg lista, te uz dobro plakatiranje, našu izložbu posjetilo je preko tisuću odraslih posjetitelja i preko šesto mališana a imali smo i posjetu iz Petrinje gdje nas je posjetilo pedesetak učenika iz škole Veterinarskog smjera. U nedjelju smo organizirali vrlo uspješno Sajam opreme i hrane za male životinje gdje je preko sto pedeset uzgajivača ponudilo veliki izbor malih životinja. Pučki dom u Radićevoj ulici bio je te nedjelje posjećen sa uzgajivačima iz desetak Županija.

    Moram spomenuti sponzore koji su nam pomogli kod organizacije izložbe:

  • Croatia Osiguranje sa donacijom za nagrade izlagačima,
  • Grad Kutina sa besplatnim prostorom u Pučkom domu
  • Valipile Zagreb sa hranom za životinje za vrijeme izložbe
  • Mlin i pekare Sisak sa robom u vrijednosti 600,00 kuna te                 
  • prijevozom kaveza i opreme
  • Petrokemija Kutina sa zaštitnim kartonom za kaveze
  • Gratis Batina sa popustom kod štampanja kataloga
  • Zlatić Kutina sa popustom kod nabave nagrada, te više privatnika koji su dali pomoć  u vidu tombole.

      Što se tiče nabave opreme nismo bili u mogućnosti nabaviti vagu za kuniće, kaveze za perad i ptice pa je to zadatak za sljedeće razdoblje. Sada društvo posjeduje 260 kaveza za golubove sa pojilicama i hranilicama, 62 kaveza za kuniće, 22 volijere za perad te 59 gajbi za ptice. Sa suradnjom sa ostalim društvima koji se bave sa malim životinjama smo zadovoljni tako da će ta suradnja i dalje ostati sa željom još boljih odnosa pogotovo kod posjeta izložbi. Sa našim radom upoznati su u Turističkoj Zajednici Grada Kutine i Županiji te se nadamo još boljem prezentiranju građanstva sa našim hobijem.

         Društvo broji pedesetak članova a u posljednje vrijeme pridobili smo više novih članova tako da naše društvo ima dobru perspektivu za rad u budućnosti jer se radi uz ljubav prema životinjama a sve to dobrovoljnim radom.

       Na kraju zahvaljujem se svima sponzorima a naročito našim članovima koji su na bilo koji način pomagali u radu društva i u organizaciji izložbe.

      Tajnik društva                                                                                                         Predsjednica društva

Marušić Željko                                                                                                                  Radović Marija

   
© Društvo uzgajivača malih životinja "Moslavina" Kutina